Astronomie Mures Forum Index  
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •   fChat   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 Sky Watcher 250/1200 sau altceva sa cumpar View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
victor30
Membru nou

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 3:33 pm Reply with quoteBack to top

sant un incepator am un opus 76 700 si sant incantat ce se poate vedea cu el dar este doar o jucarie practic , mam informat pe net ce se poate cumpara mai de calitate si am ramas la Sky Watcher 250/1200 ce puteti sa-mi spuneti e o alegere buna sau exista ceva mai bun la bani astia 1400euro sau mai ieftin si la acelasi nivel mas bucura mult sa-mi raspundeti pe aceasta tema .
astept raspuns.
View user's profileSend private messageSend e-mail
florin_astro
Membru

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 6:18 pm Reply with quoteBack to top

Salut Victor si bine ai venit pe forum. Ma bucur ca te intereseaza astronomia si ca vrei sa investesti intr-un instrument. Referitor la intrebarea ta, am inteles ca vrei sa achizitionezi un telescop Sky Watcher de 25cm F4.8. Daca ar fi sa ne luam dupa diametrul oglinzii e un telescop excelent, insa ma cam nelinisteste distanta focala care e prea scurta. Daca oglinda e parabolica, la acest raport F/D aberatia de coma va fi destul de bine vizibila pe marginile ocularului. Daca nu esti insa un observator cu pretentii acest aspect se poate trece cu vederea. Vad ca ai deja un instrument, deci presupun ca ai deja putina experienta in manuirea acestora. Sfatul meu, inainte de a investi intr-un instrument, e sa stii ce ai vrea sa observi prin el, sau ce vrei sa obtii de la acel instrument. Cel mai bine ar fi daca ai gasi pe cineva in zona ta care sa aiba un instrument asemanator si sa iti formezi singur o parere. Daca locuiesti in Tg.Mures, poti sa asisti la observatiile pe care le facem ocazional, la diferite evenimente, sau in weekenduri cand cerul ne permite. De asemenea mai trebuie sa ti cont si de un aspect destul de neglijat de unii incepatori si anume portabilitatea. Adica cat de usor poti transporta instrumentul la un loc de observatii cu cer decent, si asta pentru ca vei observa ca din oras sau din locurile luminate nu se prea poate face astronomie. Din aceasta cauza, o sa iti dai seama ca daca dispui de instrument masiv si greu, o sa iti cam piara cheful de observatii si tot la luneta vei ajunge, aceasta din urma fiind mult mai accesibila. Referitor la telescopul pe care intentionezi sa-l cumperi, e bine sa gasesti cateva review'uri scrise de posesori ai acestui telescop. Pe motorul de cautare google poti gasi suficienta informatie care sa te tina ocupat cateva zile. A, si inca ceva, la pretul de care ziceai cred ca e pe montura ecuatoriala. Iti spun din experienta, ca pentru un incepator, montura ecuatoriala este foarte confuza. Mai intervin elemente precum punerea in pol, etc. Daca te intereseaza astrofotografia montura ecuatoriala te va ajuta. In caz contrar iti recomand un telescop de acelasi diametrul dar pe montura Dobson, mult mai ieftin si mai usor de transportat/utilizat. Oricum, daca mai ai intrebari am sa te ajut cu placere.

Membru nou

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 9:38 pm Reply with quoteBack to top

ma bucur ca ai raspuns la intrebarea mea si pot sa-ti spun ca sant doar un simplu incepator cu o experienta minima ,referitor la telescopul de care sant interesat aflu din internet ca este foarte bun .
http://www.astroshop.de/teleskope/skywatcher/spiegelteleskope--reflektoren-/skywatcher-254-1200mm-eq-6
Dar sti tu cum e cu vanzatori din toate domenile isi lauda marfa si daca nu e buna "banui sa iasa" referitor la locatie eu locuiesc in germania
si nu cunosc pe nimenea care sa aibe cunostiinte despre astronomie de acea mam adresat forumului mures,ca investitie este mare darnu vreu sa imi cumpar zece telescoape pana sa am unul bun asadar am luat decizia sa investesc acesti bani . referitor la ce spuneai tu aberatia de croma nu prea am habar ce am inteles ca probabil imaginea pe margini e unclara
sau? pe internet nu am gasit nimica in legatura cu acest telescop pe vreun forum .oricum mersi si sper sa ne auzim.
victor30
Membru nou

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 11:29 pm Reply with quoteBack to top

Revin cu o intrebare ,scurt si la subiect ma-m uitat mai pe net si nu am uitat idea ca telescopul pe care vreau sa-l cumpar trebuie sa fie si usor transportabil am gasit pe net doua telescoape interesante si nu stiu care e mai bun din punct de vedere optic pentru utilizarea lui in mod universal
SKYWATCHER 150/1200mm EQ-3-2
sau SKYWATCHER 150/750mm EQ-3-2
astept raspuns multumesc.
Racostru
Site Admin

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 2:06 pm Reply with quoteBack to top

daca vrei portabilitate cumpara al doilea

diferenta de distanta focala face ca la focala mica sa ai nevoie de oculare mai puternice pentru a obtine aceasi putere de marire decat la cel cu focala de 1200. De asemenea daca faci astrofotografie la focala mica vei avea nevoie de timpi de expunere mai mici.

In principal ceea ce vezi e acelasi prin ambele telescoape.
View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
victor30
Membru nou

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 10:54 pm Reply with quoteBack to top

Deci la 1200 optica este mai performanta ,lungimea lui nu ma incomodeaza 1,2m intra pe bancheta din spate in masina eu il gasesc transportabil inca deci ar fi ok . Mersi de informatii iar daca ar mai fii ceva precizari poti sami scrii.
sa ne azuzim cu bine si un cer senin. Salutari.
Racostru
Site Admin

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 12:10 pm Reply with quoteBack to top

Cu placere. Cel mai bine e sa le testezi sa vezi cu ochii tai fiecare cat e de bun. daca lungimea tubului nu te incomodeaza atunci 1200 e de recomandat.

Mai ramane doar sa-ti recomand EQ 3. EQ 2 o sa fie la limiuta cu acest telescop.

cer senin si tie.
View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum