|
|
| Author |
Message |
stexiati
Membru nou

|
Posted:
Thu Jan 29, 2009 2:25 pm |
  |
Anul 2009 este anul International al Astronomiei.Nu stiu cat si ce o sa simtim din asta.Eu asa cred ca daca vrem sa fie anul aceasta,anul astronomiei,noi trebuie sa miscam ceva.Nu cred ca altcineva(ex.primaria) o sa faca programe astronomice pentru publicul si pentru noi.
Daca facem programe atunci o sa fie,altfel nu cred.De noi depinde!
Prima data m-am gandit la o intilnire cu am.astronomi din Tg Mures sub cer senin.
A doua oara :Ca sa-l ducem stiinta astronomiei la oameni,trebuie sa facem iesiri separate pentru public,cu instrumente..Asta poate sa aiba loc la un deal apropiat,sau la observarea Lunei/planete- undeva in oras.
Ce opinii aveti? |
|
|
     |
 |
Racostru
Site Admin

|
Posted:
Thu Jan 29, 2009 6:53 pm |
  |
Salut!
Asemenea actiuni facem in fiecare an. Sigur nici o institutie din Tg. Mures nu a facut sau va face ceva pentru astronomie. Tot ce a fost facut a fost facut de amatori.
Cel putin cei care ne cunoastem ne intalnim. E mai greu cu cei care nu ne cunosc . Iesirile cu publicul sunt deja o traditie. Asteptam astronomy day pentru a avea ocazia asta. Din pacate din oras nu prea mai ai ce sa areti la oameni din cauza poluarii luminoase. (asta e aluzie la stalpii pentru iluminatul public din parcuri montati de Florea ce lumineaza mai mult cerul decat pamantul din jur).
Oricum o intalnire pentru a ne organiza putin este necesara. |
|
|
    |
 |
stexiati
Membru nou

|
Posted:
Thu Jan 29, 2009 7:06 pm |
  |
Salut!
Stiu ca in fiecare an este iesiri cu publicul,numai ca eu nu am fost
In anul aceasta numai o singura data o sa fie iesire?Cred ca mai multe ori
Adevarat ca din oras nu mai este ce sa vedem Se poate iesi pe dealuri apropiate.
Abea astept sa iesim  |
|
|
     |
 |
Racostru
Site Admin

|
Posted:
Thu Jan 29, 2009 9:39 pm |
  |
Poate anul acesta reusesti sa participi poate sa te si implici. Anul acesta cred ca o sa mai fie si alte ocazii in afara de astronomy day. Parca e un proiect numit 100 de ore de astronomie. Se apropie de asemenea Maratonul Messier cand sper sa ne strangem pentru o noapte de deep sky.
Daca stau sa ma gandesc dealurile unde faceam observatii le-am schimbat de multe ori si am ajuns din ce in ce mai departe de oras. Am inceput la Spitalul Nou acum 10 ani cand cerul era bun acolo apoi Tudor la padure, Livezeni la masini de calcul, Corunca la Vatman si acum Ceuasu de Campie )
Te anuntam sau contacteaza-ne cand vezi postat ceva legat de iesiri. Speram sa se indrepte si vremea. |
|
|
    |
 |
stexiati
Membru nou

|
Posted:
Fri Jan 30, 2009 1:09 am |
  |
Sa vina primavara,ca sa putem iesi linistit.Mai vorbesc cu Florin si cu domnu Nemes..
De la mine cerul inca este acceptabil si una-doua pot sa ies la dealuri.Stau la marginea orasului.
Daca trebuie ajutor in ceva,eu cu placere va ajut cu posibilitatii mele. |
|
|
     |
 |
|
|
|
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
| |